Föreningen

Du hittar mer detaljerad information om vår förening i huvudmenyn ovan. Här kommer en kortfattad beskrivning av våra viktigaste verksamhetsområden.

Klubbstugan
Vår klubbstuga vid namn Krassbäck ligger cirka 2 km sydväst från samhället Godegård i nordöstra delen av Östergötland och är ett viktigt nav i all vår verksamhet. Fastigheten inrymmer duschutrymmen för damer och herrar, ett flertal toaletter, samlingsrum och ett 25-tal sovplatser. Under skidsäsongen är Krassbäck öppet under helger och sportlovsdagar.Mer information om klubbhuset finner du i huvudmenyn "klubbstuga" och dess öppettider finner du i "kalendern".

Längdskidåkning
Vid Krassbäck har vi ett flertal skidspår som vi preparerar och spårar vid tillgång av natursnö. Vi tar inte ut någon avgift för att skida i våra spår. Spåren är till för klassisk skidåkning. Under "skidor" hittar du beskrivningar på spåren i text och bild samt en spårstatussida som uppdateras varje gång åtgärder görs av skidspåren. När Krassbäck hålls öppet har vi en uppsättning skidor och pjäxor som vi lånar ut gratis till besökare. Här finns också en vallabod.

Cykling
Vi har en aktiv cykelsektion som anordnar MTB-träningar i grupp på olika erfarenhetsnivåer. Sektionen arrangerar även träningsresor samt gemensamma resor till en del större motionslopp för MTB-cyklister. De skogsvägar och stigar som finns i Krassbäcks närområde är kartlagda och du hittar olika förslag på MTB-leder här. Som medlem har du möjlighet att införskaffa en vacker och funktionsduglig tävlings- och träningsdräkt i Godegårds SK färger.

Kolmila
Järnbruk, spiktillverkning och kolning är ett kulturarv i bygden Godegård. Inom kolning har vi sedan ett par år tillbaka tagit oss an att bygga en årlig kolmila. Milan byggs under några arbetsdagar i augusti och september och kolas sedan under slutet av september. Rivning sker i april och resultatet blir prima grillkol som säljs på rivningsdagen och underhand därefter.

Informationsblad till medlemmar
Vi ger ut ett medlemsblad var 4:e månad vid namn ”Året Runt med Godegårds SK”. Den ges endast ut i pappersformat.

Uppdaterad: 2014-10-27 09:57

Postadress: