Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsgrupp Cykel


Ungdomscyklingen är på måndagar med samling kl 18 vid klubbstugan i Krassbäck.

Vi har ingen åldersgräns varken uppåt eller neråt men man behöver kunna växla och bromsa sin MTB-cykel utan svårigheter och orka 1 timmes cykling, inkl fruktrast.

Föräldrar som vill vara med och cykla är varmt välkomna. Tillsammans hjälps vi åt att vid behov dela på gruppen så att alla får en rolig och utmanande cykling efter sina förutsättningar.

Vi cyklar mestadels på stigar och mindre grusvägar blandat med teknikövningar. Skogarna runt Godegård har det mesta en MTB-cyklist kan önska, och det faktum att det alltid är uppförsbacke när man ska hem gör att konditionen ständigt förbättras.

Några gånger per år gör vi utflykter till andra områden och orter för att testa nya utmaningar.

 

Utrustning

Hjälm är givetvis obligatoriskt. Vanliga oömma träningskläder efter väder funkar bra. För de som vill finns GSKs cykelkläder som beställs tidigt på våren och eventuellt en komplettering tidig sommar. Ledarna kan hjälpa till med beställning. (Special deal på tröja till de ungdomar som är medlemmar i GSK)

Cykeln behöver ha flera växlar och bromsar som fungerar. Ledarna kan tipsa om enkelt underhåll som man klarar själv. Vill man ha en ordentlig service rekommenderar vi någon av de cykelhandlare som sponsrar GSK

 

Nybörjare, Lånecykel

För dig som är nybörjare och inte har någon egen MTB har GSK flera cyklar att låna, från små till stora. Meddela gärna i förväg om ni önskar en lånecykel under träningen.

 

Tävlingar

Vi uppmanar alla som vill testa att mäta sina krafter mot andra att besöka något av alla MTB-lopp. Nästan alla större cykellopp har ungdom-, prova på eller nybörjarklasser.

Säsongen avslutas med KM vid Krassbäck.

 

Medlem

Det finns inget krav på att du måste vara medlem för att deltaga på våra träningar. Dock finns en rad fördelar. Info om hur ni gör för att bli medlem hittar ni här:  https://www.godegardssk.se/foreningen/medleminfohar/

 

Kontakt

Facebook, Godegårds SK

 Martin 070-541 60 17 This is a mailto link

 

.

Uppdaterad: 23 MAJ 2018 09:17 Skribent: Ingvar Persson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Godegårds SK - Skidor
Godegårds SK, Godegård 304
59198 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Team Sportia

Axhults Gård

BARDS Entreprenad

Bergströms

Byströms

Davidssonsbygg

Ditt Kontor

Fröbergs Rör

Hasses

Lewa

Cykelaffär

Sajab 

SK Måleri o Skogskonst

Thords

Tjällmo Vatten