Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsgrupp Cykel


Ungdomscyklingen är på måndagar med samling kl 18 vid klubbstugan i Krassbäck. Vi delar in oss i grupper efter fart och erfarenhet så att alla får roligt.

 

Vi cyklar mestadels på stigar och mindre grusvägar blandat med teknikövningar. Skogarna runt Godegård har det mesta en MTB-cyklist kan önska, och det faktum att det alltid är uppförsbacke när man ska hem gör att konditionen ständigt förbättras.

Några gånger per år gör vi utflykter till andra områden och orter för att testa nya utmaningar.

 

Den snabbaste gruppen kallar vi Fortsättningsgruppen. Där cyklar de som hållit på ett tag och gillar utmanande stigar som höjer pulsen till max.

 

Lilla- och Mellangruppen cyklar tillsammans. De som kör lite snabbare gör ibland en avstickare på mer utmanande bana eller kör ett extra varv i högre tempo. I lilla gruppen åker alltid en ledare längst bak. Givetvis är cykelsugna föräldrar välkomna att följa med på turen.

Vi har ingen åldersgräns varken uppåt eller neråt men man behöver kunna växla och bromsa sin MTB-cykel utan svårigheter och orka 1 timmes cykling, inkl fruktrast.

 

Utrustning

Hjälm är givetvis obligatoriskt. Vanliga oömma träningskläder efter väder funkar bra. För de som vill finns GSKs cykelkläder som beställs tidigt på våren och eventuellt en komplettering tidig sommar. Ledarna kan hjälpa till med beställning. (Special deal på tröja till de ungdomar som är medlemmar i GSK)

Pris på kläder:

https://www.godegardssk.se/Cykel/cykel-sportklader/Priser2018/

Cykeln behöver ha flera växlar och bromsar som fungerar. Ledarna kan tipsa om enkelt underhåll som man klarar själv. Vill man ha en ordentlig service rekommenderar vi någon av de cykelhandlare som sponsrar GSK

 

Nybörjare, Lånecykel

För dig som är nybörjare och inte har någon egen MTB har GSK flera cyklar att låna, från små till stora. Meddela gärna i förväg om ni önskar en lånecykel under träningen.

 

Tävlingar

Vi uppmanar alla som vill testa att mäta sina krafter med andra. Nästan alla större cykellopp har ungdom- prova på eller nybörjarklasser.

Vi besöker gemensamt 1572 MTB challenge i början på augusti. Och avslutar säsongen med KM vid Krassbäck.

 

Kontakt

Facebook, Godegårds SK

 

Lilla- mellangruppen

Sara 070-222 25 19

Martin 070-541 60 17

 

Fortsättningsgruppen

Pernilla Johansson 072-599 31 76

Pernilla Nilsson 070-259 19 88

 

.

Uppdaterad: 23 MAJ 2018 09:17 Skribent: Ingvar Persson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Godegårds SK - Skidor
Godegårds SK, Godegård 304
59198 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Team Sportia

Axhults Gård

BARDS Entreprenad

Bergströms

Blåklintsbuss

Byströms

Davidssonsbygg

Ditt Kontor

Fröbergs Rör

Hasses

Lewa

Cykelaffär

Sajab 

SK Måleri o Skogskonst

Sportson

Thords

Tjällmo Vatten